Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Общественность Кривого Рога направила письмо Лакшми Митталу: хватит нас травить

[17:20 14 сентября 2017 года ]

Общественный союз “Экологический совет Криворожья” и еще 10 общественных и благотворительных организаций Кривого Рога направили сегодня открытое письмо генеральному директору ArcelorMittal  Лакшми Митталу. 

Шановний пане Лакшмі Міттал!

До Вас звертаються мешканці міста Кривий Ріг. Саме в Кривому Розі розташоване одне з найбільш технологічно застарілих та екологічно шкідливих підприємств АрселорМіттал.

Сьогодні викиди забруднюючих речовин АрселорМіттал Кривий Ріг в атмосферне повітря щорічно складають 250-280 тисяч тонн, що становить 80-85% від усіх викидів у місті. За рік на кожного мешканця Кривого Рогу припадає 450 кг шкідливих речовин від виробництв АрселорМіттал Кривий Ріг.

В екологічних зобов’язаннях, передбачених договором купівлі-продажу пакету акцій ВАТ “Криворіжсталь” передбачались:

- модернізація усіх доменних печей до 2011 року, агломераційних фабрик до 2009 року, модернізація усіх перетинів металургійного виробництва;

- виведення з експлуатації найбільш застарілого мартенівського виробництва до 2015 року.

Не зважаючи на це, керівництво компанії вже тричі — в 2007, 2011, та у 2016 роках — шляхом домовленостей з Урядом України та мерією Кривого Рогу переносить виконання своїх екологічних зобов’язань. В першу чергу не виведені з експлуатації, найбільше забруднюючі повітря потужності мартенівського виробництва та агломераційної фабрики металургійного виробництва.

Чергове перенесення АрселорМіттал Кривий Ріг термінів виконання екологічних зобов’язань восени 2016 року сколихнуло бурю громадських протестів — екологи, активісти, юристи, політики, лікарі, вчителі — були змушені вийти на вулиці з єдиною вимогою — Досить Труїти Кривий Ріг.

Не зважаючи на обіцянки керівництва компанії, в цьому році ситуація із забрудненням повітря погіршилася ще більше. Свідченням тому є практично щоденні величезні важкі клуби викидів над виробництвом, а також фото- та відео матеріали, які мешканці міста викладають в соціальних мережах.

На сьогодні екологічна ситуація в Кривому Розі знаходиться в безпрецедентно катастрофічному стані, а ступінь суспільного обурення досягає свого піку — люди готові на рішучі заходи, щоб врятувати свої життя та життя своїх дітей від цинічного щоденного труїння.

Ми вимагаємо терміново:

1. Вжити керівництвом АрселорМіттал Кривий Ріг невідкладних заходів по зниженню всіх неорганізованих викидів забруднюючих речовин.

2. Неухильного дотримання підприємством термінів виконання всіх екологічних зобов’язань, відповідно до “Міської програми вирішення екологічних проблем Кривбасу і поліпшення стану навколишнього природного середовища на 20162025 рр”.

3. Забезпечити, передбачений міжнародним (“Орхуська конвенція”) та українським законодавством (Закон України “Про охорону навколишнього середовища”, Закон України “Про Інформацію”, Закон України “Про доступ до публічної інформації”) доступ громадськості до всієї екологічної інформації підприємства:

- первинним даним моніторингу;

- дозвільній документації;

- розділів Оцінки впливу на навколишнє середовище проектної документації.

4. Доступ представників громадськості на об’єкти підприємства з метою забезпечення громадського контролю за дотриманням підприємством екологічних норм і правил.

Ступінь забруднення повітря в місті перевищує всі допустимі межі, в той час як АрселорМіттал Кривий Ріг займається маніпуляціями даних про викиди забруднюючих речовин. За допомогою ми будемо звертатися до Президента та Уряду України, в українські та закордонні ЗМІ, міжнародні правозахисні та екологічні організації з вимогами вжити заходів щоб захистити нас і наших дітей від щоденного промислового труїння. Так сложилось, что я потеряла аттестат спустя месяц, как его получила. Восстановить его не было возможности, так как школу заканчивала в другой стране и на эту бюрократию ушли бы месяцы, а он мне нужен сейчас. Чтобы поступить в вуз стала искать, где https://mydiplom-store.com купить аттестат недорого в Москве высокого качества. Обратилась в первую попавшуюся компанию и интуиция меня не подвела. Документ получила на фирменном бланке со всеми защитными элементами, поэтому ни чем не отличался от подлинника. Благодаря этой услуге стала студенткой института.

Ми, мешканці Кривого Рогу, об’єдналися для боротьби за свої екологічні права і маємо наміри вести її систематично і неухильно. Екологічна ситуація в Кривому Розі, причиною якої є, в першу чергу, викиди забруднюючих речовин АрселорМіттал Кривий Ріг, потребує Вашого втручання та невідкладних дій.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.