Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Из Антимонопольного комитета убирают уполномоченных, посмевших выступить против энергохолдинга Ахметова

[11:30 26 марта 2019 года ]

Экс-член НКРЭКУ Андрей Герус рассказал в Facebook об интригах, которые плетет глава Антимонопольного комитета.

Як ви, мабуть, чули у кінці грудня АМКУ під керівництвом Терентьєва визнали, що ДТЕК не є монополістом, не зловживає, і взагалі жодних претензій (справу вела перший зам М.Ніжнік, а державні уповноважені АМКУ призначаються указом Президента).

Двоє державних уповноважених такого рішення АМКУ не підтримували: С.Панаіотіді та А.Загребельська. Правда А.Загребельська не змогла прийти на те засідання через сімейні обставини, але публічно висловлювала свою позицію, що АМКУ не може закривати очі на очевидну проблему. Також А.Загребельська відома принциповою позицією по інших питаннях, де АМКУ має не закривати очі, а діяти.

І тут у “некомандних” гравців, які посміли мати свою думку, а не тупо виконувати вказівки начальника, почалися проблеми.

Спочатку пішла інформація у ЗМІ про можливе звільнення С.Панаіотіді. На Агію Загребельську пішла атака із НАЗК. Це така “незалежна” інституція, яка не від Януковича прийшла, а була створена у ході “реформ”. В сьогоднішньому вигляді ця НАЗК приносить нуль користі, а тільки шкоду. Сподіваюсь, її скоро розженуть, і верески про “незалежність інституції” не допоможуть, бо ніякої незалежності там і близько немає.

А.Загребельську звинуватили у тому, що продажу старого автомобіля вартістю 10 тис дол., який вона дала у користуванню брату, і який декларувала у своїх деклараціях всі останні 5 років, вона задекларувала не тоді, коли брат продав, а тоді, коли отримала гроші (коли брат їй передав ці гроші).

Цим “проектом” займалися НАЗК, прокурори, і ось вчора суддя побачила у цьому велике “корупційне порушення”, яке дає формальні підстави для звільнення Загребельськоі із АМКУ.

Що цікаве, схожа ситуація була із директором Департаменту АМКУ, яка вела розслідування по ДТЕК і не побачила монополізму — вона забула вчасно задекларувати продаж квартири — і тут суд не побачив порушення. Бо ж чиновниця “командна” і наше “командне правосуддя” також це оцінило.

Ось так механізми, які створювалися для покращення антикорупційної діяльності, для посилення незалежності інституцій використовуються, щоб “доганяти” тих, хто власне і пробує не на словах, а на ділі робити інституції незалежними. Можна пробачити тарифи та курс долара. Але побудову такої васально-феодальної системи азіатського типу пробачати не можна, бо це неодмінно призведе і до високих тарифів, і до високого курсу долара, і до бідності країни.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.